Een avontuur wat een beetje uit de hand is gelopen...

 

claudia sanua ernst rost onnes
.
.
.
Geboren en getogen in Zuid-Afrika en sinds 2008 woonachtig in Nederland. Ik hoop je te inspireren en te voorzien van heerlijke producten uit mijn thuisland.

Tijdens de lockdown in 2020 las ik over de impact van het alcoholverbod op wijnboeren en voelde ik me diep verbonden met hen en alle gezinnen die getroffen zijn. Ik besloot om contact op te nemen met een aantal wijnhuizen die ik kende om de situatie te begrijpen. Ik wilde weten of de verhalen die ik las in het nieuws echt zo slecht waren. En ja, dat waren ze... de meeste boeren zouden meer dan de helft van hun jaarlijkse inkomsten mislopen, wat niet alleen een impact heeft op de eigenaren maar ook op de mensen die op de boerderijen werken en hun gezinnen.

Nadat ik met verschillende wijnmakers had gesproken, had ik sterk het gevoel dat ik iets moest gaan doen voor mijn land en dat export de beste opties was. Mijn missie is om bijzondere wijnen met bijzondere verhalen uit Zuid-Afrika aan tafel te krijgen in Nederland.

Ik ben altijd al gepassioneerd geweest over wijn en volg momenteel twee internationaal gecertificeerde cursussen om mijn kennis naar het volgende niveau te brengen (WSET2 & WSET3).

Mocht je vragen of opmerkingen hebben, neem dan contact met mij op via info@chinchinwines.com

Chin Chin!